29 Ιανουαρίου, 2015

Συνεχίζεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ραφαήλ στην Κατούνα.

Με ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ροή προσκυνητών συνεχίζεται το προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στην Κατούνα.
Η Τίμια Κάρα βρίσκεται  στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας και η προσκύνηση γίνεται εν μέσω τελέσεως πλήθους Ιερών Ακολουθιών που αποτυπώνουν την ευλάβεια και την αγάπη των πιστών της περιοχής μας αλλά και από πολλά μέρη της Δυτικής Ελλάδος προς το πρόσωπο του θαυματουργού Αγίου Ραφαήλ.
Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος, ενώ το βράδυ της Τετάρτης τελέσθηκε κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ. 

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, η Τίμια Κάρα θα αναχωρήσει αντί για την Kυριακή 1 Φεβρουαρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος στις 12 το μεσημέρι.

Ο Ναός παραμένει ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έως τις 10 το βράδυ ενώ τελούνται συνεχώς ακολουθίες και ιδιαιτέρως Ιερές Παρακλήσεις προς τον Άγιο Ραφαήλ.